هر که ما اهل بیت را دوست بدارد و محبّتما در دلش تحقّق یابد، چشمه های حکمت بر زبانش جاریمی شود. [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :18
بازدید دیروز :16
کل بازدید :21184
تعداد کل یاداشته ها : 72
04/1/16
7:7 ص

ایرباس آ-380 A380 یک هواپیمای مسافربری پهن‌پیکر، چــــــــــــــهار موتوره و دوطبقه ساخته شرکت ایرباس است. این هواپیما بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان است. ساخت ایرباس آ-380 از سال 1996 با عنوان A3XX آغاز شد و از ســال 1998 با عنوان کنونی شناسانده شد نخستین بار در 27 آوریل 2005 به صورت آزمــــــــایشی از تولوز فرانسه به پرواز در آمد و دو سال بعد در 25 اکتبر 2007 نخستین پرواز تــجاری آن برای شرکت هواپیمایی سنگاپور انجام شد. این پرواز از سنگاپور به مقصد سیـــــدنی انجام شد.

ایرباس آ-380 توانایی جابجایی تعداد زیادی مسافر دارد و کاربرد آن در ســـــــــــفرهای بین‌المللی و مسافت‌های طولانی است. تعداد صندلی آن در مدل اســــتاندارد با سه کلاس مسافربری بالغ بر 525 نفر است. این ظرفیت در یک مدل کاملا اکونومی تا 853 نفر قابل گسترش است.

تاریخچه

سال‌ها از وارد خدمت شدن هواپیمای موفق بوئینگ 747 می‌گـــــــــــــذرد، و در نتیجه پیشرفت صنعت و علم نیاز به ساخت هواپیمایی از آن جـــــــــــدیدتر و به روز تر از نظر فناوری نسبت به آن احساس می‌شد. بالاتر از همه، به نظر می‌رســــد که پس از یک دوره سی ساله، زمان خدمت هواپیمای بوئینگ 747 به سر آمده باشــــد، اگر چه این هواپیما در طول خدمت خود بسیار موفق بوده‌است. در نتیجه شــرکت‌های دیگر غیر از بوئینگ به فکر تولید رقیبی برای این هواپیما افتادند ، و در طول چـــــــند سال این تفکر نتیجه داده و طرح هواپیمایی مانند ایرباس آ-380 به وجود آمد.

از همان ابتدا مشخص بود که چنین هواپیمایی، به ازای هر مســـافر سوخت بیشتری مصرف خواهد کرد ( مصرف سوخت به ازای مسافر ارباس 380 حدود % 60 نسـبت به هواپیما های کوچکتر بیشتر است). اما مدیران ارباس به این موضوع اهمیت نمی‌دادند زیرا هنگامی که شرکت ارباس کار بر روی این پروژه را آغاز کرد، قیمت نفت کـــــمتر از 20 دلار بر هر بشکه بود و به همین دلیل سوخت هواپیما نیز قیمت کمی داشــت. اما هنگامی که کار ساخت هواپیما به پایان رسید قیمت نفت (و همــــــــــــینطور سوخت هواپیما) بسیار افزایش پیدا کرده بود. به همین دلیل بسیاری از خطــــوط هواپیمایی از سفارش این هواپیما خودداری کردند. بنا به آمار ارائه شده توسط ارباس، ایـــن شرکت باید حداقل 300 فروند از این مدل هواپیما بفروشد تا هزینه تولید آن برگردد، اما اربـاس تا کنون تنها 192 سفارش دریافت کرده است و به نظر نمی‌رسد در آینده نزدیک هیـــچ یک از خطوط هوایی قصد ثبت سفارش دیگری داشته باشند. از این رو این پروژه یـــــک شکست تجاری محسوب می‌شود. همین موضوع شرکت BAE SYSTEMS انگلــستان را که پیشتر % 20 از سهام ارباس را در اختیار داشت وادار کرد که ســـــهام خود را در اکتبر 2006 بفروشد. 

هواپیمای آ-380 با گنجایش 555 صندلی و با بردی معادل هشــــــت هزار مایل دریایی بدون توقف، برای نخستین بار در آوریل 2005 به پرواز در آمد. ایـــــــــن هواپیما در سال 2002 وارد مرحله تولید گشته و تولید اولین نمونه تجاری این هواپیــــما از ماه مه سال 2004 آغاز شد. اولین پرواز این هواپیما نیز چندی بعد با موفقیت با موتـــــــــــــــورهای رولزرویس انجام پذیرفت و از اواخر سال 2007 وارد خــــــــــدمت ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی سنگاپور و سایر شرکت‌های سفارش دهنده شد.

پیشرانه‌های ایرباس آ-380

این هواپیما توسط چهار دستگاه موتور جت نیرودهی می‌شــــــــــود که هر یک حداکثر 70?000 پوند نیرو تولید می‌کنند. بسته به نوع سفارش، این هواپـــــــــیما به موتورهای بریتانیایی رولزرویس (Rolls-Royce Trent 900) یا موتورهای آمریکایــــــــــــــی ساخت شرکت‌های جنرال الکتریک و پرات اند ویتنی (Engine Alliance GP7000) مجـــــــــــهز می‌شوند. به وسیله این موتورها، عملیات برخاست می‌تواند در باندی تقریباً به طول 3 کیلومتر در سطح دریا در دمای 15 درجه بالای صفر با حداکثر وزن انجام پذیرد. هر یـــک از این موتورها در مقاسیه با موتورهای هواپیمای بوئینگ 747 حدود 7?000 پوند بیشـتر قدرت دارند، که البته با توجه به وزن بیشتر هواپیمای ایرباس آ-380  که به مـــــراتب از جامبوجت بالاتر است چنین مسئله‌ای طبیعی جلوه می‌کند.

کابین خلبان

هواپیمای آ-380 دارای کابین خلبان شیشه‌ای و مشابه سایر مدلهای ایـــرباس است. اندازه صفحه‌های نمایشگر اطلاعات بین 15 تا 20 سانتیمتر ( 6 تا 8 اینچ) است.  ابزارهای ناوبری تمام اوتوماتیک هستند. کابین خلبان ایرباس آ-380 دارای دوربـــــــــین نمایش هواپیما از بیرون? صفحه کلید و دارای سیستم پیشرفته ناوبری و جــــهت‌یابی است.

فرودافزار

ارابه‌های فرود این هواپیما شامل 22 چرخ و ساخت شرکت گودریچ است که شــــامل دو پایه زیر بال هر یک با 4 چرخ، دو پایه مرکزی زیر بدنه هر بک با 6 چرخ، و دو چـــــــرخ دماغه هواپیما است. این هواپیما می‌تواند دور 180 درجه‌ای را در مسافتی به طــــــول 56?5  متر انجام دهد، که 3?5  متر از 60 متر استاندارد ابعاد فرودگاه‌ها کمتر اســـــت. بالاترین سرعت عملیاتی هواپیمای ایرباس آ-380 حدود 1062 کیلومتر بر سـاعت و برد آن هشت هزار مایل دریایی یا پانزده هزار کیلومتر با بیشترین تعداد مسافر اســــــــت. زمان بارگیری کامل در فرودگاه یا پایانه هوایی مرکزی شامل پیاده کردن مســــــافران، تمیز کردن محیط داخلی هواپیما، سرویس‌های دیگر و سوار کردن مسافران برای پرواز بعدی حداقل 90 دقیقه به طول می‌انجامد.

مشخصات

فاصله نوک دو بال: 79?65 متر

طول: 72?75 متر

ارتفاع: 24?08 متر

ظرفیت مسافر: 525 نفر در 3 کلاس ? 644 نفر در دو کلاس ? 853 نـفر در یک کلاس 

بیشینه سرعت: 0?89 ماخ (1061?9 کیلومتر بر ساعت)

بُرد پرواز: 14?815 کیلومتر

میزان مصرف سوخت : 310?000 لیتر

مدل‌ها

A380-700 بدنه کوتاه.

A380-800 مدل پایه برای حمل مسافر در سه کلاس.

A380-800F مدل ترابری با توان حمل 150 تن بار.

A380-900 بدنه طولانی برای حمل مسافران بیشتر.

تاریخ‌های مهم

نخستین پرواز آزمایشی: 27 آوریل 2005 (میلادی) از تولوز، فرانسه

نخستین پرواز تجاری: 25 اکتبر2007 (میلادی) از سنگاپور به مقصد سیدنی، شـــرکت هواپیمایی سنگاپور

نخستین پرواز تجاری به اروپا: 18 مارس 2008 (میلادی) ، از ســـــــــــنگاپور به مقصد فرودگاه هیثرو در لندن، شرکت هواپیمایی سنگاپور

 


  
  

 به نقل از مهر، خبر شناسایی و دستگیری تعدادی از اعضای شبکه همکاران بی بی سی فارسی در ایران تایید شد.

 یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: «عده ای از فریب‌خوردگان شبکه دروغ پرداز بی بی سی فارسی که ماموریت جمع آوری اخبار و اطلاعات، تولید محتوا در قالب های مختلف، جذب، آموزش، استخدام و خروج از کشور نخبگان رسانه ای در ایران را به عهده داشتند، بازداشت شدند.»

به گفته وی، این افراد با دریافت مبالغ قابل توجه و از آغازین روزهای شروع به کار شبکه بی طرف نمای بی بی سی به ویژه پس از روشن شدن آتش فتنه سال 88 و پس از آن تاکنون، طی همکاری با این شبکه مرتکب جرائم ضد امنیتی بسیاری شده اند.

این منبع امنیتی تاکید کرد:‌ «پرونده افراد بازداشت شده پس از تکمیل نهایی و تنظیم کیفرخواست متهمان برای صدور حکم  تحویل مراجع قضایی خواهد شد.»

این مقام آگاه ضمن هشدار به افرادی که در داخل و خارج کشور به هر نحو فریب اغواگری های شبکه های بیگانه به ویژه بی بی سی را خورده اند، از آنها خواست تا منافع و هویت ملی و اسلامی خود را فدای اهداف شوم و ضدانسانی این شبکه ها نسازند.

وی در ادامه افزود: «برخی نهادهای سیاسی مدافع حقوق بشر و همچنین برخی انجمن های صوری دفاع از حقوق فعالان رسانه ها صرفا به محکوم کردن بازداشت این افراد بسنده کرده اند در حالی که اتهامات افراد دستگیر شده فعالیت رسانه ای آنها نبوده و بسیاری از اقدامات ایشان تحت عناوین مجرمانه بوده و بر اساس نص قانون جزا و حقوق عمومی مشمول کیفرهای سنگین و شدید است

این مسئول امنیتی در پایان با اشاره به اذعان "تامپسون"، مدیرکل بی بی سی به کارزار سیستماتیک بی بی سی فارسی با دستگاه های امنیتی ایران تاکید کرد:‌ «همان گونه که پیش از این نیز اعلام شده است، هر گونه همکاری با شبکه بی بی سی فارسی غیر قانونی بوده و موجب پیگرد خواهد بود

گفته می شود به زودی جزئیاتی از فعالیت های متهمین این شبکه که بخشی از نوع و نحوه فعالیت و جذب این شبکه بیگانه را نمایان می کند، در اختیار رسانه ها قرار خواهد گرفت.
 
لازم به ذکر است در پی دستگیری برخی اعضای شبکه همکاران بی بی سی در ایران، مدیرکل این شبکه وابسته به دولت انگلیس در اظهاراتی گستاخانه از سایر دولتها و نهادهای بین المللی خواست تا هر چقدر می توانند به ایران فشار بیاورند تا مجرمین بازداشت شده به سرعت آزاد شوند.
 

  
  

 سردار "حسین سلامی" در جهرم اظهار داشت: «اجرای رزمایش‌ها از سوی نیروی‌های مسلح انقلاب اسلامی در حقیقت بیان کننده اراده عملی جمهوری اسلامی ایران در مقابل انواع مختلف تهدیداتی است که امنیت ملی کشور ما را هدف‌گیری کرده‌اند.»

وی با بیان این‌که اجرای رزمایش‌ها نشان دهنده اراده ملی کشور ما است افزود: «رزمایش حامیان ولایت یک تبیین عملیاتی از مفاهیم راهبردی رهبری معظم انقلاب در موضوع چگونگی برخورد جمهوری اسلامی با تهدیدات است که در نماز جمعه هفته گذشته اظهار فرمودند و در حقیقت یک عکس‌العمل لبیک‌گونه به فرمایشات و بیانات اقتدارآمیز رهبری است.»

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان این‌که راه ما برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشور و ارزش‌های حیاتی نظام، ایجاد آمادگی و حفظ دائمی آمادگی دفاعی‌مان است، ابراز داشت: «این رزمایش یک آمادگی نمادین بر تمام هیاهوها و جنجال‌های عملیات روانی و سیاسی بود که علیه نظام اسلامی وجود دارد.»

این مسئول، وظیفه ملت ایران را ادامه دادن مسیر انقلاب و تاریخ‌ساز دانست و بیان داشت: «ملت ایران باید همان مسیری را که در تبعیت از رهبری انقلاب در طول 33 سال گذشته نشان داده‌اند ادامه داده و در تمام صحنه‌های انقلاب چه در مقابل تحریم‌های اقتصادی و چه در مقابل عملیات روانی، تهاجمات خارجی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم از خودشان اراده، استحکام، عقیده، تحرک و جدیت نشان دهند.»

سلامی با بیان اینکه به طور حتم انقلاب اسلامی ایران در برابر هر گونه تهدید استکبار بیمه است، خاطرنشان کرد: «انقلاب اسلامی امروز در یکی از بزرگترین فرازهای تاریخی خودش به سر می‌برد و موقعیت نظام بسیار مستحکم و موقعیت دشمنان متزلزل است.»

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: «به یقین مردم انقلابی ایران قدر این فرصت‌ها را می‌دانند و از این فرصت‌های طلایی برای استحکام بخشیدن به ارکان مقدس نظام کمک می‌کنند.»

سلامی با بیان اینکه رزمایش‌های ما به طور کامل جنبه دفاعی دارد، بیان کرد: «این‌گونه رزمایش‌ها برای دفع تهدیدات بوده نه برای تولید تهدیدات جدید در منطقه و این مهم در منش تاریخی جمهوری اسلامی قابل رویت است.»

وی با بیان این‌که اگر دشمنان ما بخواهند از منش و روش تهدید استفاده کنند به صورت طبیعی ما نیز آن‌ها را تهدید می‌کنیم ابراز  داشت: «ما ابتدا به ساکن در مقابل تهدید هیچ‌یک از کشورهای منطقه نبوده و لنگرگاه امنیت، آرامش و دفاع از ارزش‌های مشترک دفاعی منطقه هستیم.»

منبع: فارس


  
  

هم‌زمان با ایام ولادت پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه و هفته وحدت، شرکت کنندگان در کنگره بین المللی شعر بیداری اسلامی دوشنبه شب با حضرت "آیت الله خامنه‌ای" رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

در این دیدار که در فضایی صمیمی و آکنده از احساسات ناشی از انقلاب‌های منطقه و بیداری اسلامی برگزار شد، ابتدا شاعرانی از تونس، مصر، یمن، بحرین، لبنان، سودان، عراق، سوریه، عربستان، کویت و جمهوری اسلامی ایران اشعار عربی خود را در وصف پیامبر اعظم صلوات الله علیه، بیداری اسلامی و انقلاب‌های منطقه، فلسطین و قدس شریف و همچنین سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایستادگی ملت ایران، قرائت کردند.

سپس رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی با اشاره به نقش تأثیرگذار و برانگیزاننده اشعار برجسته و دارای مضامین والا تأکید کردند: «شعرای امت اسلامی باید با اشعار پرمحتوای خود، در حادثه عظیم بیداری اسلامی، نقش آفرینی کنند.»

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه محتوای اشعار مربوط به بیداری اسلامی باید، بصیرت امت اسلامی را تعمیق دهد، افزودند: «در محتوای اشعار بیداری اسلامی به جهت گیری‌ها و اهداف عالی این تحول بزرگ، راه‌های منتهی به این هدف عالی، و دشمنان و موانعی که آن‌ها ایجاد می کنند، توجه ویژه و خاص شود.»

ایشان خاطرنشان کردند: «در اشعار، باید به نقش دین، ایمان به خدا و معارف قرآنی در بیداری اسلامی نیز اهتمام جدی شود زیرا هر نهضتی که متکی به اعتقاد دینی شود، آسیب ناپذیر و ماندگار خواهد بود.»

رهبر انقلاب اسلامی حادثه بیداری اسلامی را تأثیرگذار و سرنوشت ساز برای همه امت اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: «این حرکت، یک بیداری حقیقی و همچنین اسلامی و نتیجه عبرت‌های فراوان، درک های عمیق و همت های والای ملت‌های عرب در طول سالیان متمادی است و به همین دلیل نام "بهار عربی" برای این حرکت عظیم، ناقص است.»

حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: «این حرکت، تمام شدنی نیست و ادامه خواهد داشت و تاریخ امت اسلامی به اذن پروردگار، تغییر خواهد کرد.»

ایشان افزودند: «این حرکت، نشان دهنده یک حادثه بزرگ تاریخی است که تحولی عظیم در امت اسلامی به وجود خواهد آورد.»

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: «شعرای امت اسلامی باید در چنین حادثه بزرگ و سرنوشت سازی نقش ایفا کنند.»

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم اهتمام به وحدت اسلامی در اشعار بیداری اسلامی افزودند: «تلاش‌های گسترده ای در جریان است تا با استفاده از ایجاد تفرقه میان مسلمانان، حرکت عظیم بیداری اسلامی، شکسته و متوقف شود اما امت اسلامی باید بر عوامل مذهبی، قومی و سیاسی تفرقه غلبه کند و راه‌های ایجاد اختلاف را ببندد.»

ایشان همچنین با اشاره به نقش لفظ و قالب در ارتقای هنر شعر، خاطرنشان کردند: «باید با استفاده از الفاظ و قالب‌های مستحکم و از نظر هنری در رتبه بالا، اشعار برجسته و قوی سروده شود تا برای سالیان متمادی ماندگار و تأثیرگذار باقی بماند.»

در این دیدار "دکتر ولایتی" دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در سخنانی با اشاره به ضرورت گفتمان سازی و غنابخشی ادبیات بیداری اسلامی به عنوان مانعی در مقابل به انحراف کشیده شدن انقلاب‌های منطقه گفت: «بر همین اساس کنگره بین المللی شعر بیداری اسلامی با حضور 77 شاعر از 10 کشور برگزار شده است.»

وی برگزاری این کنگره را در راستای همایش بین المللی بیداری اسلامی و همایش بین المللی جوانان و بیداری اسلامی و گامی در جهت اهداف جنبش بیداری اسلامی دانست.


  
  

 سفر رئیس‌جمهور ایران "محمود احمدی‌نژاد" به آمریکای لاتین حاکی از گسترش روزافزون همکاری ایران با کشورهای این منطقه است. حضور ایران در آمریکای لاتین سبب ایجاد نگرانی‌هایی بین مقامات آمریکایی شده و از این رو آنها همکاری‌های نزدیک ایران با این کشورها را تهدیدی برای خود قلمداد می‌کنند.

در همین راستا، رسانه‌ها و مقامات آمریکایی طی ادعاهایی مدعی شده‌اند که ایران با حضور خود در آمریکای لاتین، قصد دارد تا دست به تاسیس پایگاه‌هایی در این منطقه زده و استفاده از آن‌ها برای حمله به آمریکا کند.

کمیته امور خارجه خانه نمایندگان آمریکا، به ریاست "الینا رز"،‌ با برگزاری نشستی دست به بررسی تهدید ناشی از همکاری تهران و کاراکاس زد و طبق روال معمول ادعاهای مقامات آمریکایی مدعی شد که ایران قصد استفاده از آمریکای لاتین به عنوان پایگاهی برای حمله به آمریکا را دارد.

در گزارش این کمیته آمده است: دولت ایران با چاوز، ارتگا، کاسترو، و کویا متحد شده است که به اعتقاد اکثریت این امر می‌تواند باعث بی‌ثباتی این نیم‌کره شود. این اتحادها می‌تواند یک تهدید فوری به حساب آید، چرا که پایگاهی را در منطقه در اختیار ایران قرار می‌دهد که می‌تواند ــ مستقیماً از طریق نیروی سپاه پاسداران، "نیروی قدس"، و یا نیروهای نیابتی آن مانند "حزب‌الله" ــ علیه آمریکا و منافع و هم‌پیمانان ما دست به انجام حملات بزند.

این گزارش همچنین حاکی از آن است که دکتر "نورمن بیلی" به مقامات آمریکایی پیشنهاد داده است تا موضع شدیدتر و قوی‌تری را در قبال این همکاری‌ها اتخاذ کنند و ــ از آنجا که سیاست‌های آمریکا همیشه بر پایه اعمال زور و ارعاب بوده ــ وی خواستار این شده است تا آمریکا با تحریم نفت ونزوئلا، این کشور را وادار به تغییر رویکرد خود و قطع همکاری‌هایش با ایران کند.


  
  
<      1   2   3   4   5      >